Terrasana
Over Ons
Recepten
vacatures
Natriumarm dieet
 
Een te hoge zoutconsumptie kan tot een verhoogde bloeddruk leiden. Dat vergroot het risico op hart- en vaatziekten, nierproblemen en hartinfarcten. De meeste mensen eten meer zout dan ze nodig hebben. Gemiddeld moet onze zoutconsumptie met een derde omlaag worden gebracht. Daarnaast zijn er natuurlijk mensen die op doktersvoorschrift een natriumarm dieet moeten volgen. Manieren om minder zout te consumeren zijn:
 
- Gebruik minder zout bij het koken
- Zet geen zout op tafel
- Breng het voedsel niet met zout maar met citroensap, kruiden, specerijen of azijn op smaak
- Verminder de consumptie van zoute snacks zoals chips of nootjes
- Let er bij ingeblikte groenten op dat er geen zout is toegevoegd
- Verminder het gebruik van zout vlees als bacon en spek

- Verminder de consumptie van zoute sausjes

 
Het gebruik van zoutsubstituten is geen goed idee, aangezien bijna alle substituten toch zout bevatten. Het gebruik van zeezout in plaats van normaal zout heeft als enig voordeel een verhoogd percentage nuttige mineralen. Het zoutgehalte blijft hetzelfde. Een vermindering van zoutconsumptie geeft natuurlijk een andere smaak aan voedsel. Wellicht mist u de zoute smaak in het begin verschrikkelijk, maar na een tijdje bent u helemaal gewend aan deze nieuwe manier van voedsel bereiden en consumeren.
 
 
Voedingswaren Anthonissen NV - Brederodestraat 101 / Gelijkheidstraat - 2018 Antwerpen - Tel : 03/238.13.54 - info@terrasana.be