Terrasana
Over Ons
Recepten
vacatures
Biologisch
Biologische producten - ook wel 'bio' genoemd - worden steeds populairder en roepen daarmee ook steeds meer vragen op. Vandaar dat Anthonissen / Terrasana er hier uitgebreid aandacht aan besteedt.
De biologische landbouw is een methode waarbij geen gebruik wordt gemaakt van kunstmest, chemische bestrijdingsmiddelen of gentechnologie. In de biologische veeteelt wordt het vee op een diervriendelijker manier gehouden dan op de gangbare wijze. In de supermarkt is het biologische product te herkennen aan het Eko-keurmerk. Op biologische producten uit het buitenland staat vaak de Engelse term voor biologisch: 'organic'. Biologisch wordt nogal eens verward met biologisch-dynamisch. Dat is logisch, want het lijkt sterk op elkaar. Het verschil is dat biologisch-dynamisch - naast de gebruikelijke kenmerken van de biologische landbouw - gebruik maakt van een zaaikalender, waarmee heet te worden ingespeeld op de stand van de planeten. Biologisch-dynamische producten kunnen in de winkel worden herkend aan het 'Biogarantielabel'.
Consumenten kopen biologische producten om verschillende redenen. De drie belangrijkste zijn: milieu, gezondheid en smaak. In onderzoek worden daarnaast traditie, diervriendelijkheid en natuurbehoud genoemd als redenen tot aankoop. Of biologische producten echt gezonder zijn, is de vraag. In ieder geval zijn biologische producten zonder chemische bestrijdingsmiddelen en zonder conserveerstoffen geproduceerd. Of zij beter smaken is ook de vraag. Sommige consumenten vinden dat 'biologisch' duidelijk lekkerder smaakt.
Biologische producten worden in vrijwel alle supermarkten en natuurvoedingswinkels verkocht en natuurlijk ook bij Terrasana. In de afgelopen jaren zien we een stijgende belangstelling voor biologische producten. Sinds de supermarkten begonnen zijn 'biologisch' breed in hun assortiment op te nemen, is het makkelijker verkrijgbaar en kiezen consumenten eerder voor biologisch.
 
 
Voedingswaren Anthonissen NV - Brederodestraat 101 / Gelijkheidstraat - 2018 Antwerpen - Tel : 03/238.13.54 - info@terrasana.be