Terrasana
Over Ons
Recepten
vacatures
Voedselhygiëne
 
Voedselhygiëne is ongelooflijk belangrijk. Deskundigen verbazen zich er vaak over dat dezelfde consument die zich - overigens terecht - zo opwindt over dioxinekippen en BSE, zo weinig aandacht heeft voor de gevolgen van een gebrek aan hygiëne in de keuken. Want die gevolgen zijn aanzienlijk. Jaarlijks treden er honderdduizenden gevallen van voedselvergiftiging op, die voor het grootste gedeelte het gevolg zijn van een onvoldoende hygiënische omgang met voedsel thuis. Tientallen doden zijn het gevolg, en dat zijn lang niet allemaal ouderen of anderen van wie de afweer verzwakt is. We geven een paar voorbeelden van micro-organismen die door onvoldoende hygiënische omstandigheden, te lang bewaren of 'met de Franse slag' koken of bakken de kans krijgen hun onplezierige activiteiten te ontplooien.
 
 
 
 
Voedingswaren Anthonissen NV - Brederodestraat 101 / Gelijkheidstraat - 2018 Antwerpen - Tel : 03/238.13.54 - info@terrasana.be