Terrasana
Over Ons
Recepten
vacatures
Bio-label
 
Biologische producten zijn afkomstig van biologische landbouw, in deze vorm van landbouw wordt geen gebruik gemaakt van kunstmest, chemische bestrijdingsmiddelen of gentechnologie. Zo krijgen de producten de kans om op hun eigen tempo te groeien en dat vertaald zich dan ook in de smaak.
Bij Terrasana, kan u een biologische product herkennen aan een keurmerk. Dit kan verschillen van product tot product maar het geeft u telkens een garantie. Hieronder vindt u een lijstje met de belangrijkst keurmerken in ons assortiment:
 
EKO
Het EKO keurmerk is het Nederlandse keurmerk voor biologische producten. Op ieder product met een EKO-keurmerk staat naast of onder het merk een cijfer. Dit is een code die aangeeft van welk bedrijf dit product afkomstig is.
Demeter
Het Demeter keurmerk is het keurmerk van de Vereniging voor Biologisch-dynamische Landbouw. Deze producten voldoen aan aanvullende antroposofische voorwaarden. Zoals het behouden van evenwicht tussen voeding voor mens en dier, met behoud van de bodemvruchtbaarheid.
Agriculture Biologique
Dit label is eigendom van de Franse overheid. Het AB of Agriculture Biologique Keurmerk staat individueel en soms samen met het EKO-keurmerk op biologische producten in natuurvoedingswinkels.
Biogarantie :
 
Dit Belgische label is eigendom van de gelijknamige vereniging. Het wordt gebruikt op producten uit de biologische landbouw die zijn gecertificeerd door Blik of Ecocert België. (Controle)
   
 
Soil Association
Dit label is eigendom van de Britse organisatie Soil Association. Het wordt gebruikt op producten uit de biologische landbouw. De eisen die de Soil Association stelt aan de biologische teelt, zijn op een groot aantal punten vergelijkbaar met het Nederlandse EKO-keurmerk
Het EU-logo mag alleen worden gebruikt op biologische producten waarvan alle ingrediënten zowel uit de biologische landbouw als uit een EU-land komen. De woorden 'Biologische landbouw' in het EU-logo worden in de eigen taal geschreven
Duits label dat wordt gebruikt op producten uit de biologische landbouw. De controle vindt plaats door gecertificeerde bedrijven die worden aangewezen door het Duitse Ministerie van Landbouw.
 
   
Voedingswaren Anthonissen NV - Brederodestraat 101 / Gelijkheidstraat - 2018 Antwerpen - Tel : 03/238.13.54 - info@terrasana.be