Terrasana
Over Ons
Recepten
vacatures
Bachbloesems (HEALING HERBS )
 
De Bachbloesems worden dus nog wel naar de letter, maar helaas niet meer naar de geest vervaardigd. Om al deze nadelen te ondervangen zijn de Bachbloesems nu verkrijgbaar onder de naam "HEALING HERBS". De naam Bach Flower Therapy was immers gepatenteerd en in licensie bij Nelson, vandaar dat een andere benaming diende gekozen te worden.
De productie van de Healing Herbs is in handen van Julian en Martine Barnard en de plantenteelt geschiedt in Wales, waar de grond en de lucht nog gezond zijn. Julian Barnard heeft in Australië een grote plantenkennis opgedaan en heeft gedurende zijn carriere het werk van Edward Bach uitvoerig bestudeerd. Hij is ook reeds zeer lang bevriend met Nickie Murray, die gedurende 30 jaar de administratie deed voor het Bachcentrum. Hij is ook de auteur van "A guide to the Bach flower remedies", een boek dat in 1987 werd uitgegeven bij De Driehoek onder de titel "Kleine gids voor de Bachremedies". Van zijn hand zijn ook de "Collected Writings", een bundeling van alle oude geschriften van Edward Bach.
Samen met zijn vrouw Martine heeft hij in Wales de artisanale productie weer hervat, zoals Dr Bach ze in essentie bedoeld had. Bij het telen, plukken en verwerken van de bloesems wordt door hen nog wel terdege rekening gehouden met de juiste plaats van inplanting, het seizoen, de zonnekracht en de stand van maan en planeten.
De HEALING HERBS zitten in een flesje met wit etiket en blauwe opdruk. De meest gekende van de Bachremedies, de Rescue Remedy noemt nu Five Flower Remedy en is ook als zalf beschikbaar. Op wereldvlak werken al de grote bloesemremedies (F E.S. Califomia, Alaska, Living Essences, Bush Flowers....) samen met Julian Barnard en de Healing Herbs; echter niet meer met het originele Bachcentrum.
 
Klik hier voor de lijst van de verschillende Bachbloesems
 
 
 
 
Voedingswaren Anthonissen NV - Brederodestraat 101 / Gelijkheidstraat - 2018 Antwerpen - Tel : 03/238.13.54 - info@terrasana.be