Terrasana
Over Ons
Recepten
vacatures
Aardappelschotel met champignons en kaas
Ingrediënten
300 gram champignongs
200 gram jonge kaas 250 ml room
1 eetlepel citroensap zout en peper 2 theelepels komijnzaad
500 gram aardappels 2 eetlepels fijngehakte peterselie  
20 gram boter geraspte nootmuskaat  
 
Voorbereiding :
Verwarm de oven voor op 200 graden celcius. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Besprenkel ze met citroensap. Schil de aardappelen en snijd ze in zo dun mogleijke plakjes. Smeer een vuurvaste schaal in met boter. Verwijder de korsten van de kaas. Snijd de kaas in plakjes.
 
Bereiding :
Leg een laagje aardappelplakjes op de bodem van de schaal. Strooi er een beetje komijnzaad en zout en peper op. Voorzie deze laag van wat champignonplakjes en een beetje peterselie. Leg opnieuw een laag aardappels in de schaal. Ga door met het maken van laagjes. Elke aardappellaag wordt bestrooid met zout, peper en komijn. De laatste laag bestaat uit aardappelplakjes die met zout, peper en nootmuskaat worden bestrooid. Giet de room in de schaal. Leg de kaas op de bovenste laag. Zet de schaal, afgedekt met aluminiumfolie, ongeveer 50 minuten ub de iveb. Verwijder na 40 minuten de folie. Prik met een vork in de aardappels om te controleren of ze gaar zijn.
 
20min:
Voedingswaarde : eiwit 17 gram, vet 38 gram, koolhydraten 26 gram, kcal 514
 

Terug naar het overzicht recepten

print dit recept
Voedingswaren Anthonissen NV - Brederodestraat 101 / Gelijkheidstraat - 2018 Antwerpen - Tel : 03/238.13.54 - info@terrasana.be