Magere kalfslapjes met asperges |
|
Ingrediënten (4 pers) |
4 magere kalfslapjes a 125 gram |
suiker |
peper en zout |
100 gram boter |
1 eidooier |
1 citroen |
1 kilo asperges |
0,5 dl slagroom |
maïzena |
|
|
Voorbereiding : |
Schil de asperges zorgvuldig en snijd ze alle op dezelfde lengte af. Zet ze op met koud water, zout en een lepeltje suiker. Kook ze in ca.18 minuten gaar. Bewaar het kookvocht. Smelt 50 gram boter in een pan en bak de kalfslapjes aan elke kant ca. 5 minuten, zonder dat ze erg bruin worden. Bestrooi ze na het bakken met peper en zout. |
|
Bereiding : |
Klop de eidooier en een lepeltje maïzena in een kom goed los. Voeg daarna slagroom, citroensap en twee eetlepels van het kookvocht toe. Haal de kalfslapjes uit de pan en houd ze warm. Verwarm de eidooier zachtjes in een pannetje en voeg de jus van het vlees erbij. Laat die voorzichtig dikker worden en breng de saus op smaak met peper en zout. Leg de kalfslapjes op een voorverwarmde schaal en leg de uitgelekte asperges om de magere kalfslapjes. Schenk de saus erover en serveer. |
|
45min: |
|
|