Gegratineerde mosselen met kaas
|
|
Ingrediënten |
1 teentje knoflook
|
vers gemalen peper |
150 gram geraspte belegen boerenkaas |
2 eetlepels gehakte bieslook |
48 verse jumbomosselen |
stokbrood of geroosterd witbrood |
75 gram boter |
2 dl witte wijn |
|
zout |
1 groente- of visbouillontablet |
|
|
|
Bereiding : |
Maak eerst de kruidenboter. Meng daarvoor een geperst teentje knoflook, gehakte peterselie, zout en versgemalen peper door de boter. Was de mosselen. Kook ze 5 minuten in de witte wijn met het bouillontablet. Schep regelmatig om. Haal de mosselen los uit de schelpen en leg ze erin terug. Verdeel ze over 4 ovenvaste schaaltjes of borden. Leg klontjes kruidenboter op de mosselen en strooi de geraspte kaas erover. Schuif het gerecht daarna even onder een hete grill totdat de kaas licht gesmolten. Presenteer er stokbrood of geroosterd wit brood bij.
|
|
|
20min: |
Voedingswaarde : eiwit 16 gram, vet 31 gram, koolhydraten 2 gram, kcal (kj) 351 (1474) |
|
|
|