Feestelijke salade met diverse soorten vleeswaren
|
|
Ingrediënten (4 pers) |
250 gram sperziebonen |
1 dikke plak casselerrib |
2 eetlepels fijngeknipte bieslook |
500 gram aardappels |
100 gram katenspek |
1 eetlepel kappertjes |
½ komkommer |
100 gram rookworst |
dungeschaafde belegen kaas |
4 tomaten |
1 teentje knoflook |
|
|
|
Voorbereiding : |
Maak de sperziebonen schoon. Schilde aardappels. Snijd de gewassen maar ongeschilde komkommer in plakjes van ½ cm, de tomaten in plakken, de casselerrib in blokjes en de rookworst in plakjes. |
|
Bereiding : |
Kook de aardappels gaar, laat ze afkoelen en snijd ze in blokjes. Schep de blokjes casselerrib en de bieslook door de aardappels. Kook de sperziebonen beetgaar en laat ze afkoelen. Wikkel steeds circa 4 sperziebonen in een plakje katenspek. Schep de plakjes komkommer en plakjes rookworst door elkaar. Bestrooi de plakken tomaat met een beetje zout en fijngehakte knoflook en kappertjes. Leg er op het laatste moment de plakjes kaas bovenop.
|
|
Terug naar het overzicht recepten |
|